Se indlæg
Muks » Generel » Fri Snak
Burde vi forbyde facers?
Ja, forbyd facers i det offentlige rum. Ja, forbyd facers i det offentlige rum. 45%[5 Stemmer]
Ja, men forbyd kun facers fra ikke-velgørenhedsorganisationer Ja, men forbyd kun facers fra ikke-velgørenhedsorganisationer 27%[3 Stemmer]
Nej, du kan jo altid bare vælge at sige "nej tak" Nej, du kan jo altid bare vælge at sige "nej tak" 27%[3 Stemmer]
Antal stemmer : 11
 Udskriv debat
Facers på garden burde forbydes. Change my mind.
foamy
Hej Muksere

Jeg er efterhånden ved at være ret træt af facers på gaden (aka menneskelige pop-up reklamer) Altså over-venlige folk, der stopper dig enten for at sælge noget, eller for at få dig til at donere til en velgørenhed ved at guilt-trippe dig.

Da jeg var yngre havde jeg tit meget svært ved at sige nej, især når vedkommende var særligt insisterende. Derfor endte jeg tit med at skrive mig op til alle mulige halv-shady telefonabonnementer og el-selskaber som jeg efterfølgende havde svært ved at slippe ud af igen. Efterfølgende har jeg hårdnakket besluttet mig for at undgå facers, uanset hvor fantastisk, de påstår deres deal er - og uanset hvor meget, de snakker om sultne børn i Afrika. Point is, jeg bryder mig ikke om at blive presset til at give mine kreditkort-oplysninger til et fremmed menneske på gaden. Jeg bryder mig heller ikke om at træffe så spontane beslutninger om min økonomi, uden først at re-searche hvad jeg overhovedet betaler til. Derudover er det også bare vildt irriterende, især når de ikke forstår et "nej" og i stedet bare bliver ved med at følge efter mig.

Jeg synes egentlig bare, at de burde forbydes. De udnytter folk, der har svært ved at sige nej, og de ødelægger tilliden til fremmede i det offentlige rum. Men det er måske også bare mig, der er sur og vrissen.

Hvordan har I det med facers på gaden? Har i haft gode eller dårlige oplevelser?
 
Lorem ipsuM
Hmm.
Jeg har jo selv været facer. Og jeg tror snart ikke at det kan betale sig at have facere særligt meget længere.
Der er kommet for mange af dem. Folk kan ikke lide dem og man kan slet ikke skrive så mange op, som man kunne engang.

Jeg snakker sjældent med facere længere, men da jeg var yngre syntes jeg at det var vildt fedt at snakke med alle de her cool, udadvendte unge mennesker, der prøver at redde verden. (Jeg har aldrig snakket med sælgere, for de er en helt anden type mennesker og ikke særligt fede.)
Og i sit had til facere, må man altså aldrig glemme at det er mennesker, man møder og i de fleste tilfælde faktisk nogle helt fantastiske mennesker, der bare gerne vil gøre noget meningsfuldt og have med andre mennesker at gøre.

Jeg snakker som sagt sjældent med facere længere. Jeg synes at det er akavet nu, fordi magien omkring dem er blevet brudt og jeg ikke har råd til mere velgørenhed end det jeg allerede giver. Og det er svært at skulle afvise så mange på en dag, hvis man færdes i byen, så det er lettere ikke at tænke på dem som mennesker. Men det er de nu engang, så i stedet for at blive sur, så hav en fast strategi: Sig "nej tak, hav en god dag" og send dem et smil. Smilet er vigtigt. Og den faste strategi gør det nemmere.
Og en gang i mellem, hvis man har tid, kan man jo lige tage en sludder - det sætter facere som regel pris på, selvom det ikke ender med et salg. Bare vær ærlig fra starten og spørg om de har tid :)

Og så kan du jo samtidigt gå og håbe, at det snart forbydes eller begrænses. Jeg synes egentligt ikke at det er en gennem dårlig idé. Jeg synes nok bare at alle reklamer burde forbydes.
Men jeg kan heller ikke lade være med at synes at det er ærgerligt, at unge mennesker ikke vil kunne tjene penge på at chille på gaden længere hæhæ.
 
Sommerfuglen Sonny
Jeg har slem angst og det værste jeg ved er randomt at blive stoppet af fremmede, når jeg er igang med min indkøbsplan.
Ikke fordi jeg har noget imod dem, men kun fordi jeg er i en presset situation, og de mindste ændringer kan være det der får bægeret til at flyde over.
Det kan de naturligvis ikke vide. Men der er også nogen der har så utroligt dårlig situationsfornemmelse, at jeg har svært ved at forstå hvordan de har fået jobbet.
 
ildelugtene Panda
jeg ser de kære facer som en udfordring,

jeg gør alt hvad jeg kan for at fornærme elller støde til deres grundvold,

fx. til dyr-aktivter, kommer jeg med kommentarten, flere mink ud i naturen, de slår fuglene ihjel, så jeg fri for at lukke vinduet kl 05 om morgen for at sove videre.

oftest brænder de for deres budskab, og deres rektioner kan være vildt underholdende
 
Spring til debat:
Seneste forumsvar
Debat Nyeste
Meetup i Odense 2020
Debat om Muks
burq
17:00:54
Dine ynglings youtube'er!?
Computer og Internet
Mickel
16:53:19
Hvad ville du helst?
Chat
Lorem ipsuM
19:08:52
En ting, der har gjort dig ...
Fri Snak
skrubtus
09:33:50
Ville i kunne lide jeres 10...
Fri Snak
boat
19:10:55
Hvad fejler du?
Chat
t
18:55:30
citat fra den sang du høre...
Musik
boat
23:27:44
Muks' Now Playing Machine!
Musik
boat
21:44:32
Bruger du Emacs?
Computer og Internet
necrophcodr
01:27:29
Hvilke podcasts?
Computer og Internet
boat
19:37:50
Post en meme
Computer og Internet
boat
19:28:00
Din musiker/band of the month
Musik
z
10:54:53
Beskriv en attraktiv person...
Krop og sex
burq
16:57:02
Transkønnethed
Filosofi, religion og videnskab
Ham-I-Ve...
15:44:58
Videnskabelig artikel om SKUM
Debat om Muks
veskitu
19:02:56