Se indlæg
Muks » Generel » Fri Snak
 Udskriv debat
Hvordan har i det med jeres hjemby?
burq
Okay, så jeg kommer fra Køge, hvilket ligger på Sjælland i den sydøstlige del mere eller mindre. Ud fra Danmarks standarder for bystørrelser er det en relativ stor by, men det siger ikke ret meget synes jeg. Det har altid været en lille by for mig. Mine forældre bor der stadig, og det gør mine bedsteforældre også. Jeg har ikke boet der i 6 år nu.


Efter jeg begyndte at finde mig til rette i Odense, og jeg endelig kom tilbage til min hjemby igen, begyndte jeg at lægge mærke til, hvor småt det hele virkede, og hvordan det virkede som om, at folk, der stadig boede der forblev de samme. Samme sociale roller, samme synspunkter, samme vennegrupper, samme steder de hang ud, samme alt. Jeg møde endda en dude fra min gamle klasse, der helt grædefærdigt fortalte mig, hvordan hans venner så ham som en klovn, og han var bange for, at han altid ville være den der '' klovne maskot'' i vennegruppen. Mit råd til ham var at tage væk fra byen, væk fra det hele og starte et nyt liv et nyt sted med nye mennesker.

I dag kan jeg godt se, at det kan være et lige radikalt nok råd, men det kom blandt andet af, at jeg længe har haft et lidt negativt indtryk af byen, mest på grund af mine negative minder fra folkeskolen og så også min opvækst.

Anyways, det fik mig til at tænke over, hvordan i andre har det med jeres hjembyer?
 
Ba_a
Jeg tror jeg har lidt af det samme.
Jeg siger altid lidt halvjokende at kommer man fra en lille by, så er der to muligheder:
Flyt ud af byen, eller bliv gift og få børn tidligt.

Og det er meeeega generaliserende.

Jeg kommer fra en lille by i Nordsjælland som hedder Helsinge - den har været kåret som Danmarks grimmeste by, og så er den en del af kommunen med de mest voldelige unge.
Der foregår også et rimelig stort bandemiljø, men hvis man ikke er en del af det, og ikke bor i udsatte områder, så mærker man det ikke.

Jeg har det lidt ambivalent med det - Hele min familie bor der. Jeg er den eneste (udover min biologiske halvsøster) der er flyttet til København.
Det var et super sted at vokse op - hvor man kendte de fleste i bybilledet, man var gæt på byen/skolen/stationen, og sådan.
Og jeg ved at min familie har et mega tæt forhold fordi det er så nemt lige ag komme forbi hos hinanden.

Men samtidig så hader jeg den også lidt. Jeg kan være der og nyde det en dag eller to, men så bliver jeg rastløs og føler mig fanget - der er vitterligt ingen muligheder for at udvikle sig, og medmindre man er familie menneske og tilfreds med de tre v’er, så er der røvsygt.
Jeg har ingen planer om at skulle bo der igen.

I øvrigt et ret interessant emne!
 
Efteraar
Jeg har det ganske fint, i og med at jeg stadig bor hjemme i en alder af næsten 25 :))) og jeg ville egentligt gerne bo her resten af mit liv, men min k er aarhus bound
 
https://thatinspirationwillkillyou.tumblr.com/
z
Har det lidt som om min hjemby ikke har så meget kultur og kalder den altid for en kulturel ørken
Der er ikke så meget at lave medmindre man er til sport eller tager ind mod byen (gudskelov man kan) og det virker som om børnefamilier flytter herud fordi det er billigere, men så glemmer de lidt at leve og køber et større tv

Self er det ikke 100% sådan og jeg overdriver men Fuck, der burde ske flere ting hvor der bor 30.000 mennesker af forskellige størrelser

Alt det grønne er mega rart, strandparken, fodboldbaner, vestvolden og sådan
Betonen er ikke pæn men hvis man er lidt til dystopi er den ret flot, egentlig - den får altid så meget lort men synes jeg har lært at værdsætte det

KONSTANT motorvejsstøj
se:
i.imgur.com/qnWrTPT.png

Det er bare én lang mur af motorvejsstøj der ALDRIG stopper - selv kl 4 om natten
DET DRIVER MIG FUCKING TIL VANVID omg

Ville ønske der havde været lidt mere alternative tilbud til unge da jeg var den alder, noget der kunne bryde med al det monotone og med kedsomheden
Men al organisationsliv er sport sport sport sport eller et fritidshjem uden nogen specifik retning, bare Et Sted At Være Med Andre Unge og måske nogen computerspil eller sådan

Ved ærlig talt ikke hvordan man går sådan nogen ting ad

Alt i alt - 3/10, vil hellere bo i byen eller på en mark
 
http://niclasjensen.dk/
Lorem ipsuM
Tja, jeg bor jo stadigt i udkanten af København.
Synes jeg har brugt byen lidt for meget, så det kunne være sjovt at flytte væk i nogle år, til Vejle fx!
Men jeg vil nok altid vende tilbage. Der er jo altid nye måde at bruge byen på og det er trods alt rart at bo et sted man kender.
 
Unknown
Jeg voksede op i Valsgård, 7 km fra hobro. Jeg bor nu i Brøndum der hvor mine bedste forældre boede 7km fra hobro. Så er flyttet 14 km hjemme fra ca.
Jeg var i lære i Døstrup 5 km fra hobro.. arbejder i Hobro nu.
Har det vist ok med min hjemby... xD
 
faithandmagic
jeg er opvokset i Århus, (Ja jeg staver det med Å endnu)
jeg flyttet 50 km væk fra famile og venner, og vender aldrig tilbage,

jeg arbejde i århus, men enlig glad for at pendle, men kan ikke slippe naturen,
så bor langt ude i det mørke Jylland nu, fyldt med ulveunger og alt andet godt
 
Riiwn
Som udgangspunkt har jeg det lidt stramt med byen i sig selv. Jeg er i realiteten vokset op på landet, og jeg har ikke været i huset eller på de kanter i mange år. Egentlig heller ikke byen jeg gik i skole i, men sidst jeg var der, var det lidt som det plejede. Kedelig og uden nogen ny udvikling. Min skoletid var egentlig ok, men jeg havde nogen gange nogen dårlige oplevelser ude for skolen (børn fra andre skoler der mobbede mig i skolebussen, en sindssyg ansøgtrængende farmor, og en by så utrolig lille at man aldrig vidste hvem man stødte på når man gik rundt, og hvorvidt det var nogen man gad konfronteres af eller ej).
Men jeg bor også i Århus nu, så kontrasten er jo enorm! Her sker der altid noget, byen er i konstant udvikling og her er enorm meget kultur liv. Min hjemby er primært bestående af hjemmegående husmødre, sladretanter og landmænd med svær sønderjysk dialekt.

Tilgengæld husker jeg landligt idyl som noget nostalgisk. Det er der jeg drømmer om at flytte ud igen, når vi en dag selv skal købe hus. Ikke nødvendigvis sønderjylland, men bare landet, eller en lille hyggelig landsby. Et sted, vores egne børn ikke kan komme hurtig nok væk fra når de bliver gamle nok :D
Cycle repeats.
 
Havremælk
Opvoksede i en sommerhusby på Nordsjælland, som efter et par år blev tilvokset og trist at se på. Jeg tænkte, at det var som at gå tilbage i tiden, men nu, da jeg kommer tilbage i tide og utide, så er der kommet det første storcenter, hvor der både er en lille biograf med kæmpe sæder, og et lille lokalt bibliotek, som de ældre nyder godt af.

Det lyder meget passende de, der får børn i en alder af 25, men samtidig, så er en af de større ungdomsfestbyer godt 35 min væk med tog. Jeg tog toget en time hver vej til denne by i gymnasiet, og siden hen igen på universitetet, dog en anden by.

Mange af mine folkeskolevenner er flyttet tilbage til hjembyen, og selv deres ældre søskende ligeså. Mange har fået job, og hvor jeg kan se, at det ikke er det fedeste, at byen slukker kl 19:45, så er der ikke meget realisme i, at skulle være nabo til larmende unger resten af sit liv.

Midt i mit studie, når jeg tog hjem til jul og nytår, så fik jeg altid et blæs af virkeligheden i ansigtet. Uanset om jeg droppede ud eller gik ned med stress, så ville mit liv ikke være ovre. Der er byer, hvor folk ikke altid vil op ad stigen, og komme ud med 5 millioner i årsløn, og det er netop disse byer, som er de fleste unges hjembyer.

Jeg tror ikke at unge forældre flytter væk fra storbyerne, fordi de har børn. Men netop fordi barnet og forholdet viser dem, at der er mere i livet end fest. De har nu en familie, en kæreste, et barn, og kærestens egen større familie at tage hånd om.
 
t
odense er fint nok. har boet her hele mit liv. jeg kunne nogle gange godt tænke mig at komme væk herfra men ved ikke hvor det skulle være. man har fordelene ved en større by uden at det er lige så voldsomt som kbh med priser og pladsmangel, og samtidig kan man nemt komme til både århus og kbh fordi det ligger centralt.
tror mest af alt bare godt jeg kunne tænke mig at opleve noget nyt. udforske en ny by. jeg boede et år i aalborg og der var nice, men det var for langt væk fra resten af danmark og min familie. så odense it is...
 
Spring til debat:
Seneste forumsvar
Debat Nyeste
Meetup i Odense 2020
Debat om Muks
burq
17:00:54
Dine ynglings youtube'er!?
Computer og Internet
Mickel
16:53:19
Hvad ville du helst?
Chat
Lorem ipsuM
19:08:52
En ting, der har gjort dig ...
Fri Snak
skrubtus
09:33:50
Ville i kunne lide jeres 10...
Fri Snak
boat
19:10:55
Hvad fejler du?
Chat
t
18:55:30
citat fra den sang du høre...
Musik
boat
23:27:44
Muks' Now Playing Machine!
Musik
boat
21:44:32
Bruger du Emacs?
Computer og Internet
necrophcodr
01:27:29
Hvilke podcasts?
Computer og Internet
boat
19:37:50
Post en meme
Computer og Internet
boat
19:28:00
Din musiker/band of the month
Musik
z
10:54:53
Beskriv en attraktiv person...
Krop og sex
burq
16:57:02
Transkønnethed
Filosofi, religion og videnskab
Ham-I-Ve...
15:44:58
Videnskabelig artikel om SKUM
Debat om Muks
veskitu
19:02:56