Se indlæg
 Udskriv debat
hvilken computer skal jeg bruge tråden
TMP
Ok, i stedet for at jeg laver en tråd omkring hvilken en I synes der er bedst, hvor så en anden laver en lignende tråd, så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne samle dem i en tråd. Så hvis I vil have hjælp til at sammenligne computere/bærbar osv. med hinanden så skriv det herinde :)

Nu til sagen:

De 2 bærbare jeg vil sammenligne er:
Samsung NP-R730-JB01 til 3799.-
og
samsung NP-Q330-JP
til 4000.- linket er så en 13" istedet for 15" (jeg kunne ikke finde dens specifikationer)
Disse 2 kan findes i TDC butikkerne.

Jeg skal bruge min pc, til at spille TF2 (ikke i høj opløsning, bare for sjov) og ikke det der kræver mere.
også køre tunge programmer (fx. video redigering og installere linux)

Jeg kan se at den øverste har intel delt grafik kort. Jeg har søgt på nettet og det ser vist ud til at den er dårlig til spil osv.

Ellers ligner de hinanden stort set.

TDC manden sagde at jeg sagtens kunne køre det øverste til de tunge programmer og spil (dog ikke WoW, hvilket heller ikke er meningen).

Så jeg sidder lidt fast her.

Håber I kan hjælpe mig her. Mange tak på forhånd :)

Edit:
Er det muligt at ændre emne-navnet til at blive "Anbefal en computer?". På forhånd mange tak.

Redigeret af TMP d. 04-07-2012 23:55
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
necrophcodr
#160

Nu har du godt nok ikke nævnt hvilket The Sims spil du snakker om, men såvidt jeg ved så kræver heriblandt The Sims 3 ikke ret meget for at køre, og de anbefalede specifikationer er:

Citer2.4 GHz P4 processor or equivalent
1.5 GB RAM
128 MB Video Card with support for Pixel Shader 2.0
Microsoft Windows Vista Service Pack 1
At least 6.1 GB of hard drive space with at least 1 GB of additional space for custom content and saved games


Og det er med Windows Vista. Det er ikke et nyt spil, og kravende er ret lave, men det kan selvfølgelig være en god ide ikke at køre The Sims 3 imens du har Photoshop, 2 film, og din internet browser med 40 faner åbne kørende på samme tid.

Hvis du snakker om det nye The Sims 4 så er kravende lidt det samme, og kommer ikke til at gøre den store forskel heldigvis, så begge computere skulle virkelig ikke have noget problem med det, og den store mængde RAM gør det også mere flydene at eksempelvis spille (selvom igen, The SIms kræver intet).

Hvis du har problemer med at spillet kører dårligt på de computere jeg har linket til dig er du velkommen til at kontakte mig, fordi så er der andet galt end computeren i sig selv.
 
http://necrophcodr.me
SnusKebabs
Ejj, mange tak for din hjælp! Nu har jeg lidt mere en fornemmelse af hvad jeg skal gå efter og det er rart det ikke blev dyrere af det for jeg spurgte en anden der linkede til en bærbar til 8000 kr! :-)
 
necrophcodr
#162

Mener dog ikke rigtigt du svarede på hvad du ville i Photoshop, altså hvor kompliceret og krævende dine opgaver du løser er? Det ville hjælpe med at vejlede.
 
http://necrophcodr.me
SnusKebabs
Når, altså mht photoshop der maler og tegner jeg ofte på et lærred der er ret stort for at få detaljer med og det er der min nuværende pc kun lige akkurat kan være med selvom det til tider lagger hvilket jo gør det ret svært at tegne
 
necrophcodr
#164

Hvor stort et lærred snakker vi?

edit

Jeg hopper i seng for nu, men hvis opløsningen er <= 4K (altså mindre end, eller op til) så burde der ingen problemer være med selv at benytte en netbook med 4GB RAM til opgaven, det har jeg selv testet (dog i GIMP), og der har intet være at klage over. Men forhåbentlig får du gode oplevelser med dit køb, og skriv gerne herinde hvilken computer du vælger at købe (også selvom det er en anden end de forslåede eller fornævnte).
 
http://necrophcodr.me
rotte
#155 Jeg tænkte at jeg lige ville nævne hvilken computer jeg har, da et af mine hovedkrav til da jeg skulle have en ny var at jeg kunne køre store filer i photoshop. Den mindste størrelse jeg bruger er A4 i 300 dpi (ca. 2500 px på den korteste led) og jeg har ofte op imod 20 lag. Store og/eller custom brushes 'hakker' ikke (som de også gjorde på min gamle). Der kan være en smule lag hvis penslen er like... 2000 ppx bred, men alt under 1000 px kører ret godt.

Jeg har en ASUS X550lb som jeg betalte 5000 kr for (kan dog ikke umiddelbart finde den på den side hvor jeg købte den). Her er nogle specs:

i.imgur.com/eOiKquW.png
Og så er den 15.6" og har et nvidia gforce gt 740m graffikkort.

Om den er pengene værd har jeg på fornemmelsen at necrophcodr er mere kvalificeret til at svare på, men den er i hvert fald dejlig at køre photoshop på.
 
SnusKebabs
Ja undskyld jeg gik også i seng der! Den acer du linkede til ser ret god ud, men jeg tror jeg ville være nødt til at købe et CD-drev til den ved siden af siden jeg stadig er en CD-freak :P
 
necrophcodr
#167

Hvad mener du? Der er DVD drev i begge computere jeg linkede til.
 
http://necrophcodr.me
SnusKebabs
Er der? Så ville den her jo være perfekt til mit behov
https://www.komplett.dk/acer-aspire-e...!tab:extra

Jeg sammenlignede den egentlig bare med en anden og kunne ikke finde "Optical drive" sektionen så gik ud fra den ikke havde en :o Men hvad ved jeg!
 
necrophcodr
#169

Tjah, der er meget få (hvis nogen) 15.6'' bærbare der ikke har et DVD drev eller BluRay drev. Desuden kan du se det på billedet at der tydeligvis er et på computeren, men hvis du er i tvivl kan du tage kontakt til dem på siden via deres chat :)
 
http://necrophcodr.me
SnusKebabs
Det gjorde jeg og der er desværre ikk noget drev i den model, men man kan jo altid købe et ved siden af :) ! Nu venter jeg så bare på at min nuværende computer ikke kan mere og så vil jeg klart have den acer i tankerne :)

Edit:

Jeg fik lidt hjælp inde i deres chat, hvilket klart kan anbefales til jer andre, der er ude at lede efter en ny pc. Jeg spurgte efter en lignende pc med indbygget drev og de hjalp mig hurtigt og fandt den her til mig
https://www.komplett.dk/hp-pavilion-1...!tab:extra

#166

Tusind tak fordi du lige delte det der, det giver en god fornemmelse omkring hvad jeg cirka skal sigte efter... :D
Redigeret af SnusKebabs d. 30-07-2014 13:57
 
nt654321
#171
Jeg ville holde mig fra HP og Acers consumer-laptops (HP Pavilion, Acer Aspire osv.), da de efter min erfaring ofte er bygget virkelig plastic-agtigt og overopheder nemt... Jeg tror, at du vil blive langt gladere for fx. denne Asus:
http://www.edbpriser.dk/baerbar/asus-f550ln-dm130h-id-8322467.aspx
Her får du 8GB RAM, dedikeret grafikkort og full-HD skærm (en kæmpe fordel, hvis du vil køre Photoshop på den). Der er også indbygget optisk drev :)
Den minder så vidt jeg kan se meget om den, som #166 fortæller om...

Ellers har Lenovo også mange tilsvarende modeller i det prisleje, sørg dog for at gå efter noget med full-HD skærm. I 2014 er 1366x768 simpelthen for lavt på en 15 tommer, og jeg ville virkelig hade at sidde i Photoshop med en så lav opløsning :)
 
fennesz
Skal bruge en billig <15" bærbar (Skal være nem at have med i tasken), med god batteritid til studiet. Regner med at bruge den til at programmere på, og jeg installerer naturligvis Linux, så den behøver ikke være så kraftig.

Nogen forslag?
 
necrophcodr
#172

Det er cool du har haft den erfaring, men jeg tror du tænker på virkeligt gamle modeller, da de nyeste af denne ikke har nogen problemer jeg er bekendt med. Jeg sidder selv med en Acer Aspire One 725 med AMD C-60 APU og 4GB DDR3 RAM som jeg har smækket både Arch Linux internt på, og kører pt SliTaz Linux på et SD kort, og på trods af mangel af reclocking af GPU'en så er den aldrig blevet særlig varm (udover hvis du sidder med den på dynen, men så dør alt hvad der hedder bærbare computere).

Det er så blot et eksempel, men at udelukke et helt mærke pga dårlige erfaringer er inden for elektronikkens verden rimeligvis snævertsynet.

#173

Hvis du tænker at det skal være en Ultrabook (13'') kan prisen desværre godt være relativt pebret, men ville du kunne stilles tilfreds med en 11,6'' netbook?
 
http://necrophcodr.me
fennesz
#174

Det tror jeg sådan set godt jeg kan. Først vil jeg lige prøve at holde én i hånden tror jeg, for lige at få en fornemmelse.

I det hele taget, vil jeg gerne have én eller anden løsning hvor jeg også kan bruge en stylus til at lave tegninger i forbindelse med at tage notater, men spørgsmålet er hvor holdbar sådan en løsning overhovedet kan være.
 
Lorem ipsuM
Jeg skal også bruge en ny bærbar på studiet. Tror gerne jeg vil ud i noget omkring 13.5 tommer, men helst ikke mindre.. Jeg er tilfreds med min lenovo, jeg har bare ødelagt mit tastatur, så det må gerne være noget i den stil :)

Synes at ideen med at tegne med stylus lyder godt, men jeg har allerede en ipad så er der en god måde at kombinere de to på? :)

Og så må prislejet gerne være omkring 3-4k.. Eller endnu billigere self XD

Nogen der tilfældigvis kender sådan en pc? XD
 
Lorem ipsuM
Eller endnu bedre: Der findes vel ikke en løsning så man kan få skriveprogram på sin ipad mini?
 
TMP
#177 F.eks. de her?
http://teachmeios.com/top-note-taking-app-ipad/
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
Lorem ipsuM
#178 uh, det vil jeg kigge på ^^ Mange tak.

Btw, så har jeg kigget lidt på denne: http://www.elgiganten.dk/product/pc-tablets/barbar-computer/LE59403932/lenovo-ideapad-flex-14-barbar-computer

Er her nogle eksperter der kan sige om den er noget værd?:)
 
Beartato
#177 Pages er gratis. Det bliver ikke meget bedre end det på iPad.
 
Spring til debat:
Seneste forumsvar
Debat Nyeste
Fortæl hvilken film du så...
Film og TV
z
09:31:37
Hvilken fiktiv verden vil d...
Fri Snak
Callary
00:21:38
Dit internet debut
Computer og Internet
Callary
00:16:49
Sådan gror du (næsten) alt!
Kreativitet
Charioteer
18:48:11
Meetup i KBH d. 15. August
Debat om Muks
Lorem ipsuM
10:05:52
Din musiker/band of the month
Musik
boat
12:58:19
Hvis dit liv var en sang.
Chat
boat
12:47:22
Del din hipstermusik!
Musik
t
22:14:52
Throwback/nostalgi musik
Musik
foamy
23:24:43
citat fra den sang du høre...
Musik
boat
20:57:14
Muks' Now Playing Machine!
Musik
boat
12:42:48
Den fedeste musik video
Musik
boat
14:16:25
Dagens yndlingssang
Musik
boat
00:06:34
Tænk En Tanke..
Chat
boat
17:45:30
Jackbox på fredag
Computer og Internet
boat
21:45:19