Se indlæg
 Udskriv debat
hvilken computer skal jeg bruge tråden
TMP
Ok, i stedet for at jeg laver en tråd omkring hvilken en I synes der er bedst, hvor så en anden laver en lignende tråd, så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne samle dem i en tråd. Så hvis I vil have hjælp til at sammenligne computere/bærbar osv. med hinanden så skriv det herinde :)

Nu til sagen:

De 2 bærbare jeg vil sammenligne er:
Samsung NP-R730-JB01 til 3799.-
og
samsung NP-Q330-JP
til 4000.- linket er så en 13" istedet for 15" (jeg kunne ikke finde dens specifikationer)
Disse 2 kan findes i TDC butikkerne.

Jeg skal bruge min pc, til at spille TF2 (ikke i høj opløsning, bare for sjov) og ikke det der kræver mere.
også køre tunge programmer (fx. video redigering og installere linux)

Jeg kan se at den øverste har intel delt grafik kort. Jeg har søgt på nettet og det ser vist ud til at den er dårlig til spil osv.

Ellers ligner de hinanden stort set.

TDC manden sagde at jeg sagtens kunne køre det øverste til de tunge programmer og spil (dog ikke WoW, hvilket heller ikke er meningen).

Så jeg sidder lidt fast her.

Håber I kan hjælpe mig her. Mange tak på forhånd :)

Edit:
Er det muligt at ændre emne-navnet til at blive "Anbefal en computer?". På forhånd mange tak.

Redigeret af TMP d. 04-07-2012 23:55
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
Pandakes
Jeg takker for hjælpen kollapse :) Det har været til stor nytte :)
 
LisaMaria
Jeg takker mange gange for den hjælp jeg har fået herinde, jeg har dog brændt mig lidt fast i HPs, mest fordi designet tiltaler mig.
Jeg har forelsket mig i denne model:http://h10010.www1.hp.com/wwpc/dk/da/...54612.html
Den er bare ikke til at finde nogle steder...
Så jeg fandt disse to i stedet:

http://fona.dk/default.aspx?m=2&i=81&...4406122730
http://www.billigteknik.se/da/monster...66081.html

Det er to forskellige modeller i samme serie, men med 1000 kroners forskel. Kan det passe, at den eneste forskel er, at den ene model har 2 gb ram mere?
Og jeg er stadig i tvivl om de vil være i stand til at trække Fallout3/NW og andre krævende spil på høj opløsning.
Jeg er ikke den store hardwarenørd, så jeg håber, at I vil hjælpe :)
 
nt654321

Citer

#72 skrev:

Citer

#71 skrev:

Jeg takker mange gange for den hjælp jeg har fået herinde, jeg har dog brændt mig lidt fast i HPs, mest fordi designet tiltaler mig.
Jeg har forelsket mig i denne model:http://h10010.www1.hp.com/wwpc/dk/da/...54612.html
Den er bare ikke til at finde nogle steder...
Så jeg fandt disse to i stedet:

http://fona.dk/default.aspx?m=2&i=81&...4406122730
http://www.billigteknik.se/da/monster...66081.html

Det er to forskellige modeller i samme serie, men med 1000 kroners forskel. Kan det passe, at den eneste forskel er, at den ene model har 2 gb ram mere?
Og jeg er stadig i tvivl om de vil være i stand til at trække Fallout3/NW og andre krævende spil på høj opløsning.
Jeg er ikke den store hardwarenørd, så jeg håber, at I vil hjælpe :)


HP's Pavilion serie er så vidt jeg ved ikke en særlig kvalitetsorienteret serie. De bliver ofte varme og er overpriced i forhold til tilsvarende konkurrenter.
HD 6770 er dog udmærket - se evt. her - http://www.notebookcheck.net/AMD-Rade...955.0.html.
I følge linket, kan du køre det i medium settings.

Og ja, det ser sådan ud. 2GB til forskel. Ikke rigtig det værd, lader det til.
Jeg vil umiddelbart ikke anbefale HP.


Jeg har heller ikke særlig god erfaring med HPs Pavillion-serie, og de fleste jeg kender, som har haft en Pavillion har næsten heller ikke haft andet end problemer... Jeg synes hellere, at du skulle overveje denne Asus http://www.merlin.dk/product.aspx?uid...did=424093.

Grafikkortet (Geforce 550M) en lille smule svagere, men stadig rigtig godt. Derudover har ASUSen faktisk højere skærmopløsning (fuld HD) på trods af at det er en 15-tommer. Jeg tror også, at du vil blive træt af at slæbe rundt på en 17-tommers PC i længden (det ville jeg i hvert fald selv blive)...
 
LisaMaria
Tusinde tak for jeres svar, det fik mig til at genoverveje.
Jeg har tidligere haft en HP, og jeg har også haft en del problemer, men jeg er så skide forfængelig, når det kommer til min computer.
Tak for linket, det er en side jeg helt klart vil benytte mig meget af i fremtiden!

Et af mine krav er, at det netop skal være en 17", og det er også det der gør det svært, at finde en lækker og samtidig god bærbar.
 
Klamfyr16
Låner lige tråden!

Har gået og leget lidt med tanken om en ny computer, dog regner jeg med at vente noget endnu, da den jeg på nuværende tidspunkt sidder på sagtens kan hvad den skal - men alligevel kunne jeg godt tænke mig at høre hvad man evt. kunne få sig nu til dags. Så hvis nogen har lyst til at bikse et system sammen, ville jeg sætte stor pris på det - bare for lige at få lidt indsigt i hvad der er af muligheder!

De hårde fakta:
- Jeg samler selv, så det skal være enkeltstående dele.
- Computeren skal bruges til gaming, surfing og en smule 3D tegning.
- Delene må meget gerne være OC egnede. (Ikke overdrevet, bare at de egner sig mere end normalt)
- Systemet skal være så lydløst som muligt. (PSU og harddisk skal altså være støjsvage). Grafikkort og cpu har/kan jeg selv finde kølere til.

Nuværende system:
Asus P5Q-E.
Intel Core 2 Duo E8600 - 3.16 Ghz.
ATI 4890.
Western Digital 500 gb. Caviar Green.
4 gb OCZ Reaper 1066mhz
Corsair TX650
Hightower kabninet.


- Altså regner jeg med at kabinettet, harddisken og måske PSU'en kan bruges igen. Dog skal jeg have mig en harddisk mere, så gerne input på en god harddisk også - for den skal jeg have købt mig snart, er ved at løbe tør for plads. Overvejer en caviar green 1tb.

Budget: 6-8000 kr.-

- Som sagt er det bare for at få et billede af hvad man kan få nu til dags, regner ikke med at købe i nær fremtid, men det vil helt klart give mig indblik og et billede af hvad man kan få for pengene.

Skal også have mig et nyt diskdrev, så billigt som muligt - eneste grund til en ny er at den gamle jeg har, har IDE stik og vil gerne have Sata fra disken til harddisken.

Tak på forhånd! :)
Redigeret af Klamfyr16 d. 27-10-2011 17:45
 
Klamfyr16
At opgradere visse dele af systemet kunne selvfølgelig være en mulighed - da et helt nyt system måske er lidt overkill allerede, eller hvordan?

Havde også selv overvejet en ssd, dog en OCZ 60gb til en 700 kr. Mest for at få hurtigt boot, men så synes jeg alligevel at det blev lidt mange penge bare for det - men har det stor indflydelse ellers - hvis det primært er styresystemet der ligger derpå?

Uheldet i Thailand? Det havde jeg ikke hørt om nej, men det kan jeg da godt se, det er sgu en pæn stigning i pris! Regner man med at priserne vil falde igen, eller hvordan, for så hellere vente lidt. 170% er satme meget.

Jeg har en 1980x1080 skærm + en 32" (kan ikke huske opløsningen) sat til på samme tid. Ved ikke hvor du har fået det andet fra, men du har nok forvekslet mig med en anden. :)

Må sige at jeg hælder mest til at købe helt nyt system, end at opgradere, hvis det skulle være - det er lidt mere sjaw, men når behovet nu egentlig ikke er der, sådan rent nødvendigheds mæssigt, er det sådan set lidt et spild.

Men jeg sætter stor pris på at du ville tage dig tid til at bikse noget sammen og give mig et indblik, det er jeg super glad for!
- Mange tak!

Edit: Angående harddiske. Black er langt hurtigere end Green, men har hørt at den skulle larme forbandet meget - og når jeg nu har brugt en del penge på at gøre min computer så lydløs som muligt, så synes jeg det ville være en skam at smide en larmende harddisk i. - Men samtidig koster den kun 100kr mere end Green og er bare meget, meget hurtigere - dilemma. Men havde også kigget på en seagate - er bare mere til Wd, men vil tage et kig på den igen og også på den Samsung!

Edit, Edit: Hvad med strømforsyning forresten. Hvor mange watt skal den være på, for at passe til det system du forslog? - Hellere for meget end for lidt.

3x Edit: ASUS P8Z68 er lækkert!
Redigeret af Klamfyr16 d. 27-10-2011 19:39
 
Klamfyr16
www.newegg.com ser ud til at være en rigtig fed side, den vil jeg helt klart huske!

Angående OCZ vs. Crucial, super information! Vil lige kigge lidt på hvad folk på nettet siger om dem - før jeg beslutter mig, men Crucial lyder helt klart fornuftigt, efter hvad du har skrevet!

Tror konklutionen må blive at jeg ser tiden an. Evt. smider en SSD i mit nuværende system - tror jeg kunne blive rigtig godt!
 
TMP
Halløj igen. Så er jeg tilbage med endnu flere ting jeg tænkte på at sammenligne:
TOSHIBA BÆRBAR PC SATELLITE L750-1RD
http://www.expert.dk/da/Computer/baer...41908.aspx
Dens specifikationer:
http://nordic.computers.toshiba-europ...lse/tab/1/
vs.
SAMSUNG BÆRBAR PC NP300E7A-S05SE
http://www.expert.dk/da/Computer/baer...78150.aspx
Dens specifikationer:
http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=...9550#extra
vs.
TOSHIBA BÆRBAR PC SATELLITE L755-1J2
http://www.expert.dk/da/Computer/baer...47054.aspx
Dens specifikationer:
http://nordic.computers.toshiba-europ...hop/false/

Jeg har ingen erfaringer med toshiba og samsung, så hvis I har nogle ting som I synes er gode/dårlige ved brandene så sig endelig til, fx. deres bloatware...

Lige nu så kan jeg se at toshiba har programmet: "Toshiba Recovery Media Creator" hvilket betyder at du skal brænde 5 cder for at lave en backup (når den er helt frisk). Dette synes jeg selv er en bummert, men hvis nu vi ser bort fra det, så har begge toshibaer gode CPU´er og 1GB mere I ram (hvilket jeg ikke tror er nødvendigt) end samsung. Den billige toshiba har faktisk mere harddisk plads end både samsung og den dyre toshiba, dog så har den dyre toshiba en bedre CPU (Intel core i7).
Problemet med samsung´en er at den ikke kan brænde en CD/DVD for at lave en backup. Den sidder allerede på harddisken. Ergo at hvis din samsung bærbar går død... så er det surt show.

PC´en skal bruges til mange ting, dog ikke til at spille spil som Diablo 3 i højeste opløsning.
Den skal kunne trække at både optage spil (fx. via fraps/xsplit) og spille spillet (i mit tilfælde portal 2 i nogenlunde god opløsning) uden lag.

Og selvfølgelig hvis I har nogle andre forslag så kom endelig med dem.

off-topicish?:
(til min gamle ASUS køb og hvad jeg synes om den kan ses her:http://muks.dk/forum/viewthread.php?t...post_17342, og jeg har undersøgt lidt og fundet ud af at de nyere asus computere har programmet "AI recovery burner", derfor vil jeg helst holde mig fra asus produkter lige pt.)
Redigeret af TMP d. 01-06-2012 13:35
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
TMP

Citer

#86 skrev:

#85,

Hvad er budgettet ?
Desuden kan du skam sagtens lave backup med Windows eller noget gratis tredjepartssoftware - sågar også over på en disk eller tre. Vil derfor ikke synes der er så meget i vejen med Samsungs måde at tage backup på - det er også ofte den nemmeste måde.


Hm... kender du et godt trejde parts program til at tage backup? Således at når jeg sætter den ind så vil den også geninstallere windows igen?
Og budgettet er omkring 6000 kr.
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
Mikz
Yo home's!

Det er snart sommerferie og efter det skolestart, for mit vedkommende betyder det gymnasiestart. Det vil sige, at jeg skal have fundet mig en bærbar til skolebrug. Primært bliver det bare helt almindelige skriveprogrammer, men jeg vil stadig gerne have en pc med en del overskud - også til diverse spil og lignende.
Skærmstørrelser har jeg ikke så meget erfaring med, så hvad finder i selv behageligt at sidde med? Har ikke meget lyst til at slæbe rundt på en klods af en pc hver dag, så den skal helst være relativt lille og let - men også behagelig.

- Har i andre vigtige faktorer der spille ind på en skole pc, eller har jeg fået de fleste med?

Budgettet er 5-8000 kr.-

Krav:
Lang batteri tid.
Relativt mange kræfter.
Relativt let vægt.
Relativt lille størrelse - men stadig en behagelig størrelse skærm.


Jeg er nok lidt en Asus fanboy, men er åben for det hele.
 
Lorem ipsuM
Hej, jeg står og skal købe ny computer. Jeg har ingen høje krav, skal bare kunne spille lidt sims, downloade lidt hist og her, bruge den i skolen og så må den gerne være nogenlunde hurtig! :)

Kan I fortælle mig om en computer med Intel HD Graphics, kan spille sims 3 og om jeg i såfald burde købe en lenovo: http://www.komplett.dk/k/ki.aspx?sku=661108#extra

Eller om jeg i stedet skulle vælge en pavillion: http://www.wupti.com/Produkter/Computer-og-IT/Computere/599723/HP-Pavilion-g61305eo.html som jeg synes jeg har hørt en del kritik af? :)

Kom gerne med andre forslag, men vil helst holde prisen under 4000 kr. ^^

På forhånd mange tak!!
 
Lorem ipsuM
Mange tak! ^^
 
agurk
Eftersom debatten allerede findes, selvom den er temmelig uoverskuelig, vil jeg skrive mit spørgsmål her:

Jeg skal bruge en ny computer til skole og hjemmebrug(internet, lidt billeder og musik og små spil dom peggle)
Jeg aner ikke hvor jeg skal lede og hvad jeg skal kigge efter. Jeg ved bare den ikke må være for stor, da den skal transporteres med i skole i rygsæk.
 
TMP
Yo, jeg overvejede at købe den her bærbar:
http://www.bilka.dk/elektronik/computere/baerbare/lenovo-ideapad-g580-2189jtg-metal-brown-15-6--04250000040(purchase_other_ds)

Men er lidt usikker, om der findes bedre derude.
Vil nemlig bruge den til at optage spil så som the walking dead, arma 2 eller lignende spil i høj opløsning.
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
TMP
Helst ikke webshops. :)
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
TMP
haha awesome XD I will. Tak for det :)

Edit 15.01.
Jeg vil lige skrive at jeg faktisk har besluttet mig for at bygge min egen pc i stedet for at købe en bærbar (Sorry kollaps, men tak for hjælpen, virkelig).
Jeg har tænkt længe over det, men nu har jeg besluttet mig for at købe en stationær fordi det er billigere, nemmere at skifte ud, man får mere computer kraft for prisen, men vigtigst af alt, jeg ved at jeg ikke kommer til at bruge den udenfor mit hjem...
Redigeret af TMP d. 15-01-2013 17:18
 
http://www.hamun.internetguiden.dk
ono
*~~~~~*

Udover det leder jeg også efter en pc. Jeg har hørt fra utallige at det er let at sætte dem sammen, men eftersom jeg skal have en komplet ny pc da alle dele er forældede, foretrækker jeg bare at købe en færdigsamlet. Min nuværende computer er fra www.jumboshop.dk/. Udover at de påstod den kunne tage de største spil på at least medium, hvilket den langt fra kunne, er den vel fin nok. Leder efter en computer til omkring +/- 6000,- til gaming. Kunne være fedt hvis nogen gad kigge på ovenstående side og evt komme med et eksempel eftersom jeg er på bar bund :>
Redigeret af ono d. 28-01-2013 21:57
 
Martin90
Hej allesammen.

er ikke så skarp på computere.. Men så lige den her Medion X6821 på http://www.pc-test.dk/billig-baerbar/! er det noget som i vil kunne anbefale? eller hvad syntes i?

mvh
 
RallzHarSwag
Jeg køber snart en computer med disse specs:
Hvilke af tingene ville være nødvendige at opgradere for at kunne følge sådan nogenlunde med spillene idag?

Windows 7 64-bit ultimate
Motherboard: ASRock - 870 Extreme 3
Processor: AMD Athlon(tm) || X3 445 3.10 Ghz
Ram: 4gb ddr3 1333 mhz Kingston
Graffikkort: AMD radeon 6970 2gb ddr5
Hdd-ekstern: 930 gb
Hdd-lokal: 250 gb
Hdd-lokal: 430 gb

Well... Det skal lige siges at jeg primært gamer CS:S, Bioshock Infinite, CoD: MW2 og BO, Minecraft, LoL, Saints Row 3, Battlefield BC2, Skyrim og SniperElite V2.

Min bærbar trækker dem rimelig fornuftigt, undtagen lige Sniper Elite, der godt kan køre lidt langsomt.


Rammene tænker jeg på at skifte allerede nu, skal bare lige have fundet et sted hvor de er billige. (Forventer at Corsair ville være et godt valg?)
 
https://www.facebook.com/RoxasMemes
fennesz
#118

Corsair RAM er OK. Jeg vil nok anbefale 8GB, da RAM er relativt billige og 4GB er lidt i underkanten. Grafikkortet er også et ret dumt køb, du kan let få ét der performer næsten dobbelt så godt for ca. de samme penge. Jeg ved ikke så meget om din CPU, men umiddelbart ser den fin nok ud.
 
Spring til debat:
Seneste forumsvar
Debat Nyeste
citat fra den sang du høre...
Musik
z
17:08:02
Den fedeste musik video
Musik
t
00:35:56
Muks' Now Playing Machine!
Musik
boat
19:56:17
Kan vi opfinde os ud af vor...
Filosofi, religion og videnskab
Ham-I-Ve...
19:38:59
Hvilken Youtube video kan A...
Computer og Internet
z
14:48:50
Din musiker/band of the month
Musik
eskapisme
00:45:46
Hvilken fiktiv verden vil d...
Fri Snak
eskapisme
00:16:58
Et open source skattesystem
Nyheder, politik og uddannelse
necrophcodr
00:13:23
Hjælp til skilsmisseskøde?
Fri Snak
Styrmand K...
23:10:31
Tænk En Tanke..
Chat
boat
23:01:05
Beskriv en attraktiv person...
Krop og sex
Kastanjekvaj
14:28:53
Post en meme
Computer og Internet
Ba_a
00:54:07
Hjælp til filtret hår!
Fri Snak
ChrisJensen92
13:28:00
Fortæl hvilken film du så...
Film og TV
z
09:31:37
Dit internet debut
Computer og Internet
Callary
00:16:49